Novosadske muzičke svečanosti (NOMUS) održaće se od 18. do 26. oktobra (2023), a na koncertu otvaranja kao solista sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom nastupiće pijanista svetskog glasa Ivo Pogorelić. Korzoportal

Milan Radulović, Dalibor Rožić, Marija Adamov, Mia Doroški Antonić

Ovogodišnji NOMUS u programu ima devet koncerata koji su objedinjeni motom “Nasleđe”. Učesnici su iz regiona, evropskih zemalja i Irana.

Marija Adamov, programska direktorka NOMUS-a – “U uobičajeno koncipirane simfonijske, vokalno-instrumentalne i kamerne koncerte, i u skladu sa kvalitativnim i estetskim premisama, prirodno su upleteni, sledeći već niz godina dobro iskustvo festivalskih žanrovskih iskoraka, i večeri koje bi se mogle uvrstiti u za mnoge posetioce sasvim neočekivane, unikatne rituale. Jedan od njih će, uvereni smo, svojim muzičkim nasleđem i uspostavljanjem mosta sa Zapadom, opčiniti iranski perkusionista Muhamed Reza Mortazavi…”

Program 43. NOMUS-a

Na konferenciji za novinare Milan Radulović koji je na čelu organizatora NOMUS-a Novosadske muzičke omladine, podsetio je na pređenu kilometražu nasleđa koje imaju Novosadske muzičke svečanosti “a to oličava ova cipela našeg dizajnera Atile Kapitanjija. U tu cipelu spadaju i uvek brojni izazovi koji su pred nama i na koje smo navikli, pa ih rešavamo, a da publika i ne zna za to, što je dobro. Ona treba da uživa u muzici”.

Koncerti 43. NOMUS-a održavaće se kao i do sada u Sinagogi, Srpskom narodnom pozorištu i Gradskoj kući.

PROČITAJTE I: intervju-milan-radulovic-jesko-nedostaje-mi-zamor-publike-uoci-koncerta/, nomus-016-ako-kanis-pobjediti-ne-smijes-izgubiti/, novosadske-muzicke-svecanosti-zanosna-energija/, prica-jusuf-idris-ulegnuti-madrac/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *