U Beogradu, na Dorćolu, u novom, aktuelnom prostoru „Distibucija“ (Višnjićeva 10) otvorena je izložba koju potpisuje jedan od najcenjenijih beogradskih dizajnera Slavimir Stojanović Futro (20. jun – 20. jul 2018). Korzoportal na licu mesta.

DSCN7945

Izložba Wear Percfet“ čiji je autor beogradski vizuelni umetnik i grafički dizajner Slavimir Stojanović bavi se fenomenom podsvesne adaptacije pojedinca na očigledno pogrešno postavljen globalni system vrednosti. Greška koju svi vide, a niko ne primećuje, osnovni je motiv za različite likovne autorske interpretacije.

DSCN7946

Slavimir Stojanović, beogradski đak, sedeo je u klupi sa Srđanom Valjarevićem (pisac, prim.korzoportal), uzori su mu bili Dušan Petričić, Jugoslav Vlahović i drugi. Iza njega je više od tristotine međunarodnih nagrada, a radovi iz oblasti masovnih komunikacija nalaze se u kolekcijama svetskih muzeja.

DSCN7962

Izložba  Slavimira Stojanovića povodom tri decenije stvaralaštva priređena je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine – Complicate Simply, 2016. godine.

PROČITAJTE I: slavimir-stojanovic-pomeram-svoje-graniceslavimir-stojanovic-izlozbanova-festival-la-linea-i-ostale-umetnicke-poslasticekultura-secanja-radomir-vukovic-casopis-kvadart

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *