U Sremskim Karlovcima održava se (11-12 maj 2017) 4. Međunarodna konferencija „Očuvanje i unapređenje istorijskih gradova“. Ovo je jedini stručni skup u regionu u čijem centru je istorijski grad . Korzoportal na licu mesta.

DSCN4349

Učesnici ovogodišnje Konferencije  dolaze iz deset zemalja, a govoriće o temama iz nekoliko oblasti: Istorijski grad u teoriji konzervacije i u planskoj i pravnoj regulativi, Teorijska i praktična rešenja problema u očuvanju i zaštiti istorijskih gradova, Kulturni predeo vs Istorijski grad, Kulturni turizam i istorijski grad, Upravljanje istorijskim gradovima i Potencijal i mogućnosti istorijskih gradova u razvojnim projektima.

magistrat1Sremski Karlovci, Magistrat                                                                                       Foto: Kaća Lazukić Ljubinković

Šta je istorijski grad: Istorijski, u Evropi gradovi su podrazumevali urbanizovane celine u čijem centru se nalazi, ili se nalazila, najčešće katedrala ili crkva i gradsko jezgro u kojem se obično nalaze i srednjovekovne gradske zidine. (Vikipedija)

PROČITAJTE I: bastina-ocuvanje-i-unapredenje-istorijskih-gradovaivan-stevovic-graditeljska-bastina-srba-u-jerusalimu-ukrstanjaranko-radovic-u-zaboravljenom-gradutanja-damljanovic-conley-revitalizujmo-zastitustudija-slucaja-na-primeru-urbanisticko-arhitektonskog-konkursa-za-centar-sremskih-karlovaca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *