Mayamisti TriO imaće svetsku premijeru albuma “Organic” 2. septembra 2020. u novosadskoj sinagogi, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada u okviru znatno skraćenog Novosadskog muzičkog leta, prilagođenog uslovima pandemije koja je obuzela planetu. Maja Alvanović “…Spoj triju instrumenta – klavira, kontrabasa i bubnjeva ima bekonačne mogućnosti da se zvučno tranformiše i dočara ono što naša muzika nosi u sebi i poručuje. Svaki član trija je kreator…”. Foto: Olja Radmanović.

Jedinstven, novosadski Mayamisti TriO čine pijanistkinja Maja Alvanović, kontrabasista Ervin Malina i bubnjar Lav Kovač. Zbog čega ova novosadska- svetska premijera albuma “Organic” ima i dodatni značaj, kaže za korzoportal Maja Alvanović –“ Više je povoda koji ovaj koncert čini posebnim za nas. Najpre, to je promocija našeg trećeg albuma “Organic”, koji smo snimili 2019.  u oktobru i do sada ga nismo izveli u celini, tako da će ovo biti svetska premijera. Potom zato što se događa u okviru manifestacije „Novosadsko muzičko leto“ i to baš u momentu kada je nakon duge izolacije ponovo dozvoljeno da se umetnik i publika sretnu oči u oči, ovog puta pod maskama, ali možda više nego ikad ušiju i očiju otvorenih i željnih muzike. Ovo je trenutak kad publika treba da podrži umetnike i organizatore kultunih događaja”.

Organic“ je prvi album u sastavu Mayamisti TriO bez gostujućih muzičara. Novi stalni član je “beskrajno talentovani bubnjar Lav Kovač. Želeli smo da maksimalno iskoristimo zvuk trija, da iskažemo ono što imamo. Spoj triju instrumenta – klavira, kontrabasa i bubnjeva ima beskonačne mogućnosti da se zvučno tranformiše i dočara ono što naša muzika nosi u sebi i poručuje. Svaki član trija je kreator, zajedno uobličujemo kompozicije, tako da  promena jednog člana utiče na naš zvuk i aranžmanska rešenja. Lav Kovač je uneo svežinu i novu energiju koja se lako stopila sa našim energijama”, kaže Maja Alvanović. Ono što ističu osnivači trija Mayamisti TriO jeste da album “Organic” za njih znači povratak prirodi, sebi, zaboravljenom “Ja”. Maja Alvanović kao pesnikinja opisuje njihovo muzičko stvaralaštvo –  “osluškivanje i otkrivanje onog što nosimo u nasleđu, žudnja za pravim vrednostima, za putovanjima koja nas inspirišu i na kojima upoznajemo svet, a ponajviše sebe, plivanje u džungli života i smirivanje džungle u glavi… Sve to uz nedostajanje onih kojih više nema i radovanje sa onima sa kojima živimo. Kiša nije pala, a sve se desilo zbog kiše”.

PROČITAJTE I: esejtri-mjestaleto-kada-sam-naucila-da-letim-i-kao-film/foto-esej-gradic-java-kao-san/foto-esej-the-way-we-were-posveta-koju-sam-izgrebala/foto-esej-sentimentalno-putovanje-kroz-knjigu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *