Elementi su časopis za promociju nauke. Nakon četiri godine iskustva u organizaciji naučnopopularnih manifestacija, saradnje sa medijima i izveštavanja o nauci, Centar za promociju nauke predstavlja novu periodičnu publikaciju za čitanje, uživanje i kreativne ideje. Počev od juna 2015, Elementi će izlaziti dvomesečno, na 108 strana, u izdanju Centra za promociju nauke.

Transition elements and their salts

 

Elementi su dostupni!

Prisutni na skoro svim kioscima u Srbiji, Elementi se prodaju po pristupačnoj ceni od 290 dinara. Pored toga, mogu se naći u svim većim knjižarama, u mreži pradavnica InMedio, kao i u Naučnom klubu CPN. U duhu dostupnosti znanja za sve, Centar je u partnerstvu sa sponzorima obezbedio 500 primeraka koji se od svakog tiraža poklanjaju najboljim đacima, studentima i doktorantima koji su stipendisti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Elementi su ilustrovani!

Izrastao iz koncepta nagrađivanog naučnopopularnog portala Elementarijum, časopis Elementi je bogato vizuelno opremljen i dizajniran u duhu poslednjih estetskih trendova. Originalne ilustracije domaćih autora čine ga ne samo lepim, nego i jedinstvenim časopisom na domaćem tržištu.

Elementi su rasadnik autora!

Sa idejom da budu čvorište i rasadnik naučnog novinarstva u Srbiji i regionu, Elementi okupljaju najpoznatije naučnopopularne autore i naučne novinare iz brojnih domaćih i regionalnih medijskih kuća, ali i najtalentovanije mlade autore. Kvalitet i pouzdanost naučnih informacija proveravaju recenzenti iz vodećih naučnih ustanova u Srbiji.

Elementi su zasnovani na znanju!

Mada obrađuje aktuelna zbivanja i nova naučna saznanja, sadržaj je pisan lepim jezikom, jasno i uzbudljivo. Urednički koncept Elemenata utemeljen je na ideji da priče iz nauke žive u širem kontekstu, kroz pitanja koja se odnose na svakodnevicu i teme koje pobuđuju ličnu radoznalost. Namenjeni za uživanje u čitanju i razgledanju, Elementi su nova platforma za celoživotno učenje i jedno drugačije razumevanje sveta.

http://www.cpn.rs/elementi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *