Kako jedna inbox FB poruka može da vam poremeti dan i da, pritom, pokaže kako vas  vide oni sa kojima se družite. „Ne veruj Danajcima ni kada darove nose“, to bi mogao biti moto neproverenih linkova koji iskrsnu u našem inboxu na FB. I onda, kada neoprezno otvorite link/inbox svog FB, kao što sam uradila lično i personalno, dogodi se virus koji vam poremeti dan, i više od toga, a mene je spasila moja Kaća L.LJ. Sve je u kontekstu kultnog filma „Seks, laži i video trake“, što jeste svojevrsna paradigma stvarnosti. Naše. A čije druge?! 

IMG_1477_resize

“Sex, laži i video trake” dogodile su mi se danas, u jednom od niza vrućih dana ovog leta, kada je crveneo meteo alarm preteći hitao da rastopi i najkraću moždanu vijugu svakog hodajućeg bića u regionu Mediterana. Htela sam da pogledam i – progledala sam, u izvesnom smislu koji nema veze sa FB, već sa osobama koje mi nisu samo virtuelni FB prijatelji, već, navodno, stvarni, opipljivi, na primer, jeli smo i pili zajedno u kući zajedničkih prijatelja, ili smo bili gdegod u, recimo,  proverenom društvo na izložbi, koncertu, više puta ponovljena akcija.

IMG_1352_resize

U panici kada sam shvatila da se nešto strahotno događa u mom FB inboxu, zazvonio je telefon i brižni glas moje poznanice/društvenim naukama opredeljene, preozbiljne istraživačice progovorio je – “Šta se događa? Ovo nisi ti, ali je pod tvojim imenom! Šta da radimo?”… Zatim su počele da se nižu poruke u inboxu u istom smislu – “Obrati pažnju”… Vesela Tanja je povodom moje hitne objave na FB zidu da ne širim video sa live sex sadržajem napisala – “Ha, ha, ovo je najveselija vest dana”… Stiglo je i nekoliko tehničkih uputstava kako da se rešim virusa… Kada se neko pozabavi mojim problemom, odmah se raspilavim… j….. virus, neko brine o mojoj lelujavoj duši. Jedna virtuelna FB prijateljica pozvala me je na mobilni telefon kako bi se pohvalila da ona ništa inkriminisano nije otvorila. Kao da mi se pravdala, a ja sam osećala krivicu svoje glupe FB brzopletosti/radoznalosti.

IMG_1304_resize

Jedan Google expert mi je napisao – “Virus”, odgovorila sam potvrdno, on je samo okačio stiker “ok”. Laknulo mi je, za tren, jer je proces odstranjivanja problema bio u toku. Najveći broj mojih “fejsista” uopšte se nije latio inkriminisanog videa. Pametni, znaju da imaju zjakaču drugaricu, stvarnu, ne virtuelnu. A onda je u inbox doputovala preteća rečenica moje poznanice, žene koja plovi svetom, piše i osvaja širinom pogleda. Poznajemo se godinama. Napisala je – “Molila bih te da mi slične stvari ne šalješ”. Odgovorila sam – “Ali to je virus!”. Ona nije replicirala. Nije se potrudila da me umiri, da mi kaže da mi veruje da nisam nastrana dilerka sex live videa u prašumi virtuelne komunikacije bez koje je svet nezamisliv, mislim bez takve komunikacije. Umesto zaključka – Voli vas vaša dilerka nečega što ne postoji. Srećom da postojite vi koji ne verujete virusima, u bilo kojoj konstelaciji.

PROČITAJTE I: taj-zanosni-glupi-letnji-hitkako-se-bastini-savremena-umetnosti-kratak-vodic-kroz-postavku-identitetamladen-miljanovic-udarlidija-merenik-sava-sumanovic-sidijankehttps://korzoportal.com/romanticno-secanje-ili-savremena-potreba-tramvaji-na-subotickom-i-novosadskom-korzou

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *