U Beogradu u „Parobrodu“ (Dorćol, Stari grad) koji je već  godinama prepoznata adresa za kvalitetne kulturne programe,   održana je (25.mart 2019) promocija knjige Štulić – biografija autora Hrvoja Horvata, novinara zagrebačkog “Večernjeg lista” (Večernji list, Zagreb, 2018). Sa lica mesta, za korzoportal piše/foto Jordan Markov.

Promocija knjige u “Parobrodu”

Hrvoje Horvat je detaljno istražio detalje muzičkog i privatnog života Branimira Štulića Džonija, kompozitira, tekstopisca, pevača i gitariste grupe Azra. Štulić je bio jedinstvena ličnost na prostoru Jugoslavije, kreativan umetnik, plodan stvaralac, sa druge strane „frik“, pun sebe, stoga i problematičan za saradnju. Četvrt veka živi u inostranstvu, ljutit na sve i svakoga u južnoslovenskim državama, pritom ne stvarajući muziku (barem ne za javnost) i uporno se ne odaziva pozivima da učestvuje na nostalgičnim koncertima ili skupovima. „Jednog dana nema me da nikada ne dođem“ – prorekao je Štulić sebi.

Hrvoju Horvatu ovo nije “muzički” prvenac.  Pre petnaestak godina objavio je biografiju o grupi Azra „Fantom slobode“, a bavio se i karijerama Rolinstonsa (sa Darkom Glavanom), Ejmi Vajnhaus, Boba Marlija, Brusa Springstina.

U Beogradu na promociji knjige Štulić-biografija učestvovali su Petar Janjatović, Petar Popović, Teofil Pančić i autor Hrvoje Horvat.
PROČITAJTE I: fenomeni-rok-muzika-deo-kulturoloskih-istrazivanja, distillery-elektronska-muzika-u-pivari, intervju-predrag-vranesevicmuzika-uvek, dusko-domanovic-vladimir-bajic-poetsko-muzicka-kontrakcija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *