U Galleria Caffe u Pančevu u toku je izložba (do 16. aprila 2019) Tarkova harmonija apsurda”, čiji je autor Tarko Janoš (1980, Novi Sad). Izložba je ostvarena u saradnji sa Galerijom savremene umetnosti Pančevo. Piše: Snežana Baralić BošnjakFoto: Galleria Caffe, arhiva

Izložba  “Tarkova harmonija apsurda” čiji je autor Tarko Janoš, u pančevačkoj Galleria Caffe druga je koju je ova galerija ostvarila u saradnji sa Galerijom savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo.

Tarko Janoš o svojoj izložbi: Šta stoji iza svega onoga što ne znamo? Zvuk slike, boja muzika, odrazi pokreta i pogleda koji se stapaju u jedno. Ta neiscrpna i svemoguća mašta u kojoj preovladava simbioza nemogućeg, spoj nespojivog, lepota u ružnom, ironija ironije. Vidim, čujem, osećam i stvaram. Sve to beležim kao verni sluga unutrašnjih impulsa i imaginacije i kroz svoja dela, širom otvorenih vrata dočekujem ljude da zavire u moj svet u kome mogu da saosećaju, da budu fascinirani, ili da pružaju otpor.

Tarko Janoš diplomirao je na novosadskoj Akademiji umetnosti na Odseku za grafiku kod Milana Stanojeva. Član je SULUV-a.  Bavi se slikarstvom, grafikom, skulpturom i muzikom. Imao je brojne izložbe u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade novosadske izdavačke kuće Forum za likovnu umetnost za 2017. godinu. Sada je na doktorskim studijama na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Urednik i osnivač pančevačke  “Galleria CaffeDušan Marino povodom svake izložbe, a do sada ih je bilo 150, odlučio je da ne štampaju kataloge, već su prateći štampani materijali razglednice, stikeri ili magneti. Za izložbu Tarka Janoša odlučio se za razglednice koje prema njegovom mišljenju korespondiraju autorovom  izlagačkom konceptu, imaju produženi efekat  trajanja.

PROČITAJTE I: jamesdin-izlozba-slika-objekata-i-instalacija, bijenale-umetnosti-u-pancevu-performans-u-fokusu, likovna-kolonija-deliblatski-pesak-pola-veka, savremena-galerija-zrenjanin-turinski-vijatov-solarov, foto-esej-muzej-savremene-umetnosti-beograd-probudeni-div-i, izlozba-goran-despotovski-mrtva-voda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *