Milan Jovanović u Francuskom institutu u Beogradu predstavljen je na izložbi svojih radova – od serijala objavljenih u Francuskoj, do lokalnih stripova i ilustracija. Pred publikom je panorama njegovog strip stvaralaštva pod nazivom „Nacrtani svetovi“. 

strip

Fanovi stripa znaju za serijale Secrets, Jason Brice, Ars Magna, Carthago koje je nacrtao  Milan Jovanović. Njegovo polje stvaralaštva je pored stripa i karikatura, ilustracija, dizajn. Zapažen je na domaćoj i inostranoj sceni, shodno tome dobija i nagrade domaće i međunarodne. Njegovi stripovi objavljuju se u štampanim magazinima, kao web comics, a sa nekoliko evropskih izdavačkih kuća ima ugovore o saradnji.

Nakon uspešne karijere na poljima ilustracije i animacije, susret sa scenaristom Đorđem Milosavljevićem definitivno ga uvodi u devetu umetnost. Od 2004. u Francuskoj  je objavio  serijale poput SecretsJason BriceArs Magna, Carthago za prestižne izdavače  Dupuis, Glénat, Humanoïdes, u saradnji sa zvučnim scenarističkim imenima  Frank Giroud, Alcante, Christophe Bec.

 Od nekoliko desetina srpskih autora koji rade za francusko i belgijsko tržište stripa, Milan Jovanović spada u najplodnije. Njegovi tiraži dostižu zavidnih  25.000 primeraka. Zahvaljujući partnerstvu sa izdavačkom kućom System Comics integralni serijal Ars Magna (Alcante, Jovanovic, Glénat) biće prvi put objavljen u Srbiji!

PROČITAJTE Istrip-u-muzeju-vojvodineautorski-i-alternativni-stripzograf-prvih-30-godina

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *