Jedan od najvećih pisaca današnjice, nobelovac, Peruanac Mario Vargas Ljosa održao je književno veče u Novom Sadu, u okviru dvodnevnog boravka u Srbiji. Velika sala Srpskog narodnog pozorišta bila je prepuna, ali ne samo posetilaca, već esencije stvaralačke energije kojom su zračili ljubitelji književnosti te večeri 22. juna 2015.

Ljosa u Novom Sadu

Srpsko narodno pozorište

Mario Vargas Ljosa naučio je da čita i piše kada je imao pet godina. Od tada ne prestaje to da čini. Prvo delo napisao je kada je imao 15 godina – dramski komad Inkino bekstvo. Sa planetarnom književnom zvezdom Mariom Vargasom Ljosom razgovarala je hispanistkinja Bojana Kovačević Petrović. Na njeno pitanje o ulozi pisca u društvu (Ljosa se kandidovao za predsednika Perua, izbore je izgubio) odgovorio je – Učestvovanje pisca u javnom životu je neophodno!

Mario Vargas Ljosa

Mario Vargas Ljosa

Mario Vargas Ljosa: Svet u kome živimo pun je loših stvari, loše je sačinjen Dobra knjiga mnogo može da pomogne. Lepota, dubina, složenost romana, jedna izuzetno ispirčana priče u neku ruku je kontrast onoga što čini stvarni sveta oko nas. Ujedno, takva književnost nam ukazuje koliko je svet u kome živimo nesavršen. Uz umetnosti i književnost svet mora biti bolji!

Mario Vargas Ljosa piše novi roman Pet uglova.

PROČITAJTE VIŠE NA:

http://www.laguna.rs

http://www.vreme.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *