Muzej savremene umetnosti Vojvodine jedan je od partnera u projektu Evropske Unije, odnosno Kreativne Evrope “Performing the Museum”.  Izložba “Arhiv i moć” otvorena je kao prva u ovom projektu. Kustoskinje su Sanja Kojić Mladenov i Gordana Nikolić. Korzoportal na licu mesta!

DSCN1778

Kustoskinje: Sanja Kojić Mladenov (desno), Gordana Nikolić

Muzej savremene umetnosti Vojvodine  je producent izložbe Arhiv i moć, a ona je deo dvogodišnjeg projekta  Performing the Museum čiji je nosilac Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, uz još dva partnera – Korošku galeriju likovne umetnosti Slovenj Gradec i Fondaciju Antoni Tapijes Barselona. Ovo je retka prilika da se prikažu novi radovi, ali i da se promoviše naša umetnička scena.

Tema Arhiv i moć je polazište za umetničke prakse prikazane na ovoj izložbi čiji je producent Muzej savremene umetnosti Vojvodine. Čine je dve izložbe, i više autora. Arhiv je interesantna tema jer kreira naše sećanje, našu viziju prošlosti samim tim i našu sadašnjost i budućnost. To su kategorije koje su podložne raznim uticajima, i političkim –  reči su kustoskinje Gordane Nikolić.

DSCN1782

Rad Jasmine Cibic

Jasmina Cibic je privukla pažnju javnosti posle jednog Venecijanskog bijenala kada je predstavljala Paviljon Slovenije. Umetnički duo Doplgenger – Isidora Ilić, Boško Prostran iz Beograda bavio se arhivom Radio Televizije Vojvodine, Zoran Todorović izlagao je i u Paviljonu Srbije na Venecijanskom bijenalu, na ovoj izložbi bavio se likom i delom Koče Popovića u jednom segmentu.

DSCN1772

Rad Zorana Todorovića

Isidora Todorović bavi se digitalnom kulturom medija, a Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf je izložio je svoju arhivsku građu sopstvenih radova.

DSCN1789

Projekat na delu: Isidora Todorović (levo)

Projekat Performing the Museum prate simpozijumi, izložbe koje će prirediti svi partneri u svojim sredinama, a evaluaciju organizuje Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

POGLEDAJTE I:ivan-grubanovlidija-merenik-venecijansko-bijenalezolt-kovacslike-i-publika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *