Društvo Gozba čini grupa mladih ljudi koja voli ukusnu hranu, ugodne ambijente i glasne razgovore. Sve to želimo da podelimo sa poznanicima, prijateljima na našim druženjima. Takođe, želja nam je da promovišemo ideju zajedničkog obedovanja i zbog toga  organizujemo okupljanja tri do četiri puta godišnje, uvek na drugom mestu, ne samo u Novom Sadu.

Perkov salaš

Perkov salaš, okolina Novog Sada

Uživamo u procesu stvaranja obroka od autentičnih namirnica (po mogućnosti lokalnih i regionalnih), i deljenju trpeze pripremljene sa puno pažnje i ljubavi. Isto tako, trudimo se da uskladimo ambijent sa prostorom koji smo odabrali kao našu svojevrnu trpezu, tako da se meni i dekoracija planiraju posebno za svaku Gozbu, kako bi se uklopili u odabrani prostor. Svaku Gozbu prati i fotografisanje i snimanje video materijala koji delimo sa učesnicima i prijateljima Gozbe, kako bismo mogli i naknadno da uživaju u dešavanju koje je osmislilo Društvo Gozba.

Ciglana, Klub ljubitelja teške industrije, BeogradCiglana klub ljubitelja teške industrije, Beograd

Koncept svakog druženja se planira mesecima unapred. Osmišljavamo vizuelni identitet gozbe za šta je zadužena Ivana Dagović. Nevena Zelunka-Cvijetić, Ivana Volić, Ana Marija Kurtela i Đorđe Pešić su posvećeni meniju. Sonja Lazukić je zadužena za fotografisanje magičnih momenata Gozbe, a svaki događaj prati i novi film reditelja Borisa Fazekaša. U pomoć oko tehničkih stvari uvek uskaču kreativni asistenti Miljan Cvijetić, Matija Dagović i Mislav Kurtela.

Namirnice koje koristimo za pripremu hrane su uvek sveže, po mogućnosti organske i kupljene od lokalnih proizvođača. Trudimo se da sve bude domaće jer želimo da pokažemo da se i kod nas može naći kvalitetna hrana, ali volimo da se upustimo u eksperimente sa egzotičnim namirnicama. Tako su, na primer, za večeru u Zagrebu limun i pomorandže stigle iz Dubrovnika, a u Novom Sadu, u Projectu 72, služena je salata od morskih algi sa burgerima od lososa. Društvo Gozba otvoreno je za saradnju sa domaćim proizvođačima koji imaju malu proizvodnju i neguju visok kvalitet svojih proizvoda.

ČortanovciČortanovci

Do sada je održano šest Gozbi – u Bačkom Petrovcu, na Fruškoj gori (Perkov Salaš), u Zagrebu, u Čortanovcima, u Beogradu (Klub ljubitelja teške industrije), Novom Sadu (Project 72), u Istri (Wine station Trapan, Šišan). Priprema se Gozba uskoro u … ali o tom po tom.

Zagreb

Zagreb

Rezervacija mesta na Gozbi je preko mejla, bitno je samo da redovno pratite naše  društvene mreže i prijavite se na vreme. Niko nema prednost, najbrži dobijaju svoja mesta na Gozbi, a vreme za rezervacije traje najduže dva dana koliko je potrebno da se sve popuni. Naravno, ukoliko neko od gostiju odustane, mesto dobija sledeći na spisku. Nema ni ograničenja kada su godine u pitanju, važno je samo da želite da se družite, pričate, probate nova jela i upoznate nove ljude.

Tekst i foto Društvo Gozba

Oprema teksta korzoportal

PROČITAJTE I:  kulturni-turizam-i-genius-loci/sremus-u-graduistra-inspirit-ozivljavanja-povijesnih-dogadaja,  zograf-prvih-30-godina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *