Akustični ansambl KLO otvorio je 13. Leto na Trgu galerija u Novom Sadu uz neke od hitova sa Olimpijskih igara. Od 27. juna do 29. avgusta, u svetlu Olimpijade, raznovrsni, multimedijalni program objedinjen je zajedničkim nazivom (Fis) KULTURA BEZ GRANICA.

Akustični ansambla KLO, otvaranje Foto: GMS

Tri novosadske galerije Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Galerija likovne umetnosti Poklon zbirka Rajka Mamuzića postale su svojevrsni letnji kulturni centar pod otvorenim nebom u Novom Sadu, koji svake godine ima sve više publike. Ovogodišnji program Leta na Trgu galerija sastoji se od deset tematskih celina koje obuhvataju predavanja istoričara umetnosti i književnosti, zatim pozorišne i bioskopske predstave, muzičke nastupe, a muzejski kviz biće posvećen istorijatu Olimpijskih igara.

Konferencija za novinare

Novina ovogodišnjeg Leta na Trgu galerija je izložba originalnih plakata i autentičnih foto albuma sa pojedinih Olimpijskih igara iz kolekcije Muzeja Vojvodine, koja će biti postavljena polovinom avgusta u Galerija likovne umetnosti Poklon zbirci Rajka Mamuzića.

 Uz dobre želje da se program ostvari uz prisustvo brojne publike, nadamo se toliko željenom izmeštanju parkinga sa Trga galerija.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *