Novi Sad se kandidovao za Evropsku prestonicu kulture 2021. i u sklopu projekta “Za nove mostove” grad je u četiri julska dana pretvoren u open air kultura – pozornicu.

DSCN2671

Stefan Milenković i Camerata Academica

Koncert Stefana Milenkovića uz pratnju novosadskog ansambla Camerata Academica 20. jula u Katoličkoj porti bio je kruna. Milenković je javno podržao kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021.

NasGrad-BLU_0009Foto: Branko Lučić

Predstavu Naše mesto – o Novom Sadu, Novosađanima i kako se dvoje studenata “dođoša” prilagođavaju životu u tzv Srpskoj Atini, koprodukcija Kulturnog centra Novog Sada i Teatra 34 izvedena na Brod teatru, publika je primila od srca, uz odobravajući smeh.

DSCN2642

100 simfoničara 

100 simfoničara – omladinski orkestar VU iz Holandije u dvorištu dvovekovno stare gimnazije Jovan Jovanović Zmaj bio je spektakl kome nije smatalo ni malo razgova i šetnje publike koja nije imala mesto za sedenje.

Tokom Letnje džez akademije “Novi Sad Dortmund” održan je džez koncert na Petrovaradinskoj tvrđavi koji je bio prvi open air kultura događaj.

PROČITAJTE Inovi-sad-i-svetojovanski-toponimdani-arhitekture-u-novom-saduzanatski-dom-u-novom-sadu-izmedu-mita-i-stvarnosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *