Svet je podeljen, između ostalog, na kučkare i mačkare. Nepomirljiva su ta dva tabora. Mačkari kažu da pas beslovesno šeni pred gospodarom/icom što ga čini zavisnim bićem, kučkari da je mačka nepodnošljivo sebična i stoga sui generis neprihvatljiva kao toplo biće. Jedna crvena mačka (možda mačor) odlučila(o) je da osvoji tavan iz 18. veka i podstakla (ao) mnoga pitanja na korzoportalu.

DSCN0659

Neočekivano se ukazala mačka na krovu pokrivenom biber crepom, starinskim. Obazrivo, što joj prirodno sleduje osmatra okolinu, nesigurna je o čemu svedoči podvijeni rep. Ima neku nameru, ali je ne ostvaruje oblaporno, što je psu svojstveno – on bi odmah uskočio. Zbog toga mačka ima mnogo života, a pas samo jedan, pasji život.

DSCN0661

Još uvek je crvenodlaka mačka na osmatračnici, baca konstruktivni pogled pre nego što odluči šta će zatim učiniti tj. da li će ostvariti svoju, za okolinu nejasnu nameru. Rep joj je, ipak, neznatno, podignut, što je znak da je na putu bezbednog ostvarenja svog mačećeg sna na (uvek usijanom) krovu iako ovaj nije onaj Tenesi Vilijamsa Mačka na usijanom limenom krovu.

DSCN0660

Crvenodlaka mačka se odučila da Uđe! Sve je prepreke otklonila kako bi doživela onih njenih sedam, osam, zilion života. Ušla. Razborita i odmerena, kazali bi mačkari. Proračunata i dosadna, kazali bi kučkari. Kako god, ali se pohvalno kaže – Baš si dobra mačka, pogrdno Kučko jedna. Vredelo bi istražiti te spektre. Posebno u okviru rodnih analiza.

PROČITAJTE Itibor-jona-ludo-i-nenormalno-u-2016zograf-na-korzoportalukorzo-portal-postoji-godinu-dana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *