Ana Lazukić je majskih dana 2015. ponovo predstavila svoju foto monografiju – Foto Lazukićanna. Ovog puta u Foto kino i video savezu Vojvodine u Novom Sadu.

5850

(prva desno) Dobrila Martinov, Ana Lazukić, Dušan Živkić

Posle nekoliko promocija monografije čija je autorka Ana Lazukić, u Bačkoj Topoli, Kanjiži i Novom Sadu (neke su praćene foto izložbama, neke foto video projekcijama), Foto kino i video savez Vojvodine (predsednik D. Živkić) ugostio je ovu jedinstvenu ženu fotoreporterku, fotografkinju, koja je decenijama beležila političku, kulturnu i društvenu stvarnost najviše u Vojvodini, na prostorima nekadašnje Jugoslavije, ali i u nekim evropskim gradovima.

Ana Lazukić priredila nam je izuzetnu knjigu, i sadržajem (njene crno bele fotografije) i dizajnom (Laslo Kapitanji). Dobrila Martinov rekla je na ovoj najnovijoj novosadskoj promociji – Ana Lazukić već decenijama živi u svetu u kojem uhvaćen trenutak, prizor, lice, atmosfera, predstavljaju sredstvo izražavanja. Da li je tako širok spektar tema koje je fotografisala bio zadatak ili izbor? Rekla bih, pre izbor, jer njena radoznalost nikada nije usmerena na samo neke teme…

Izdavački zavod Forum, Foto-kino i video savez Vojvodine, 2014.

POGLEDAJTE VIŠE NA:

https://planina-tara.com/korzo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *