Na festivalu Poezika u Kulturnom centru Novog Sada Kralj Čačka ponovo je pokazao da stvara kvalitetnu i osobenu autorsku muziku koja je stekla i širi krug poštovalaca/pratilaca posle njegovih višegodišnjih isključivo klupskih nastupa. Korzoportal na licu mesta!

DSCN2471

Koncert u Kulturnom centru Novog Sada (levo I. Antić, Kralj Čačka, M. Marić)

Obučen u crno, tanan, blagog lica, odmerenih pokreta, minimalne gestikulacije na sceni i s malo reči kojima je pozdravio publiku samo na početku i na kraju koncerta, Kralj Čačka je po četvrti put u Novom Sadu u poslednjih nekoliko meseci (na raznim mestima) oduševio prisutne. Pratili su ga na klaviru/električnoj gitari/neidentifikovanom instrumentu brat Marko Marić i na kontrabasu Ivan Antić.

Kralj Čačka (Nenad Marić) počeo je kao klupski pevač  oko 2000. godine. Prvi zvanični snimak objavio je 2014. – “Moj Avatar” i tada je šire zapažen kao kantautor čiji su osobeni stihovi praćeni muzikom koja je spoj folka, bluza, džeza, roka, šansone , uz elemente kritičkog odnosa prema stvarnosti (npr. pesma “Marketing”). U jednom od intervjua rekao je da voli muziku Arsena Dedića. U Beogradu je nedavno imao koncerte u Domu omladine i Mixer Hausu. Do sada nije objavio studijski album.

PROČITAJTE Iarsen-dedic-daleko-a-ovde

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *