Miodrag Majić (Beograd, 1969) sudija Apelacionog suda u Beogradu koji je objavio drugu knjigu u oblasti fikcije –  „U ime naroda“ (Lyceum Iuris, Subotica, 2019). Promocija je bila u novosadskoj knjižari Bulevar Books (14. maj 2019), pred mnogobrojnom publikom. Manjak stolica nije bio znak za napuštanje predstavljanja ove knjige. Korzoportal na licu mesta.

Miodrag Majić

Miodrag Majić, nestranački, ali opoziciono orijentisan, u javnosti poznat kao slobodnomisleći „Sudija Majić“, doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Pored stručnih radova, na svom blogu (www.misamajic.com) desetak godina piše bez dlake na jeziku o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu. Prethodno je objavio knjigu „Deca zla“ (Vulkan, Beograd)

Miodrag Majić –  Pišem na blogu i to jeste vrsta oslobađanja. Jednostavno sam u jednom trenutku osetio nemogućnost da nastavim posao sudije ako ne progovorim o tome šta vidim, šta čujem i šta mislim da i drugima smeta kada je o pravosuđu reč. Nedostajale su iskrene priče iz sudnice. To jeste bilo svojevrsno bacanje „poruke u boci“,jer nisam znao da li će neko pronaći „bocu“, a potom, ako je pronađe dali će shvatiti poruku. Ispostavilo se da je poruka/blog pronašao čitaoci i usledile su reakcije. Uporno se trudim, i neću odsutati od toga izazovem reakcije i među kolegama, da ih nateram da  izaću iz kabineta, da promole glave. Za sada nemam baš uspeha (smeši se).

Promocija u Novom Sadu, Bulevar Books

Miodrag Majić Dubokog sam uverenja da kod nas ne postoji sudska vlast. Ona nije postojala verovatno ni pre Drugog svetskog rata, naročito ne posle njega nakon. Sve do danas  i sve što nazivamo sudskom vlašću nije ispravno. Predstoji nam duga borba za razne stvari, a naročito za uspostavljanje sudske vlasti.

Nova knjiga sudije Majića „U ime naroda“ sadrži 23 živopisne, satirično/duhovite priče. Tiču se svakoga od nas, a napisala ih je osoba koja drži do svog digniteta, do profesije i posla kojim se bavi. Knjigu je ilustrovao Dušan Petričić, čija rečenica se nalazi na korici knjiga – Kada se sudije uhvate pera i počnu da pišu satirične tekstove, svi znamo da je đavo odneo šalu. A pisac knjige Miodrag Majić dodaje – Pronađite svoju borbu, svoj način, svoje mesto i borite se!

PROČITAJTE I: nova-knjiga-ljiljana-madzar-stojkovic-pop-pravo, 64-sterijino-pozorje-svetlana-bojkovic-izgovara-besedu, muzej-vazduhoplovstva-u-beogradu-vojska-u-poslovima-kulture, novi-broj-casopisa-moderna-vremena, 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *