U prostoru Savremene galerije Zrenjanin i u saradnji sa Fotografskim dokumentacionim centrom otvorena je izložba čija je tema Prva fotografska kolonija u Zrenjaninu (10-27. septembar 2018).

IMG_6068

Izložbu prve fotografske kolonije organizovao je Fotografski dokumentacioni centar u saradnji sa Savremenom galerijom Zrenjanin. Na izložbi su predstavljene fotografije nastale tokom boravka i rada fotografa u koloniji.

IMG_6041

Fotografski dokumentacioni centar osnovan je početkom 2018. godine radi prikupljanju i očuvanja fotografske arhivske građe i eksponata kako bi se formirao regionalni Muzej fotografije.  Ovaj centar podržava i organizuje manifestacije od posebnog značaja u oblasti fotografskog stvaralaštva, izložbe, revije, susrete foto amatera  i profesinalnih fotografa. Takođe organizuje javne prezentacije, seminare i kurseve koji doprinose stručnom usavršavanju i obrazovanju članova i ljubitelja fotografije, samostalno ili u saradnji sa fotografskim institucijama klubovima i udruženjima.

PROČITAJTE I: intervju-ana-lazukic-zena-iza-objektiva-ispred-vremenaarhitektonska-fotografija-fokus-na-modernizamarhitektonska-fotografija-fokus-na-modernizam-iimilanka-todic-fotografija-kao-umetnicko-delonajbolja-kic-fotografija-2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *