Sasvim običan vikend od petka uveče do nedelje, od 17. do 19. marta 2017, a vrvelo je od događaja i napupelog proleća. Foto esej korzoportala.

DSCN4180

St. Patrick’s  Day obeležen je i ove godine u kafeu „Dublin“ kako dolikuje imenu kafane, u Gradiću, uz zeleno pivo.

DSCN4186

Mamurna subota, osećam se kao ovi listovi koji se bore da ožive posle ledene zime. Biće nešto od nas… nadam se!!!

DSCN4185

Prvi tekst koji pročitam svake subote u Kulturnom dodatku „Politike“ je na poslednjoj strani, na dnu  – „Pop ćoše“ Vladimira Skočajića. On je postao moj muzički guru. Piše, ja zatim preslušavam i edukujem se. Nikad nije kasno.

DSCN4191

Zamirisala/zasmrdela cela kuća! Dinstam sitno seckani kupus. Jednom godišnje ručak je – flekice s kupusom. Flekice (poveći kvadrati od testa) kupujem kod tihe žene na Ribljoj pijaci, kao i ostale testaste proizvode. Svaki put razmenimo po koju ljubaznu reč. Oblizujem se predstojećem obroku, ukućani… onako… reda radi.

DSCN4193

Nedeljno jutro. Krajnje je vreme da obnovim lak na nožnim prstima. A i taj žulj… Sada ću…

DSCN4188

Ostaci rođendanskog cveća od pre pet dana.

DSCN4204

U nedelju u podne održan je građanski protest protiv iznenadnog i munjevitog prekrečavanja murala na zidu Gradske biblioteke u Novom Sadu, u ulici koja iz Dunavske vodi ka Trgu republike i Ribljoj pijaci, u četvrtak. Mural postoji od 2009. godine i delo je evropski poznatog autora Remeda. Mural istog autora postoji i u Beogradu. I sam Remed poslao je youtube poruku uoči protesta – „Želim svim ljudima da budu ono što jesu, da kažu ono što misle“. Sramota je da se uništavanje murala događa u gradu koji je Evropska prestonica kulture 2021. Pitanje okupljenih na protestu bilo je jednostavno – Ko je nalogodavac prekrečavanja?

DSCN4209

Odosmo na spavanje. Soknice su na sigurnom, visoko, da ih ne bi izgrickao najomiljeniji član porodice (kome je unapred sve oprošteno).

Bojana Karavidić

PROČITAJTE I: novi-sad-mural-biciklistima-biciklom-u-evropu, tesla-i-pupin-na-muralima-u-pancevu, mural-stigao-svemira

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *