Akademija arhitekture Srbije usvojila je dokument pod nazivom – Deklaracija o “Beogradu na vodi” u kojoj se zahteva da se hitno obustavi taj projekat. Deklaracija o “Beogradu na vodi” upućena je premijeru i ministrima, poslanicima Skupštine Srbije, gradonačelniku Beograda i odbornicima gradske Skupštine, stručnoj i celoj javnosti u državi.

zaglavljeAAS.finale-1024x71

Deklaracija o “Beogradu na vodi” insistira da je “Beograd na vodi”  potpuni promašaj i nikakva naknadna upumpavanja navodnih korekcija ne mogu mu pomoći da zaživi načinom koji odgovara tehničkim zahtevima i potencijalu prostora u koji bi neko da ga useli, zatim –  da je ponižavajuća činjenica da je jedna maketa kojoj se ne zna ni autor ni poreklo, postala glavna matrica dalje razrade prostornog plana, za najvredniji deo grada, umesto urbanističkog plana.

Akademija arhitekture Srbije na svom čelu ima jednog od naših najuglednijih arhitekata Mihajla Mitrovića, a njeni članovi su krem arhitekata i urbanista koje ima država Srbija i koji su autori mnogih projekata u Beogradu, Srbiji, regionu i svetu.

Deklaracija o “Beogradu na vodi”u celini na

http://aas.org.rs/deklaracija-aas-o-beogradu-na-vodi

Mihajlo Mitrović, intervju dnevnom listu „Politika“ o istoj temi

http://www.politika.rs/rubrike/Razgovor-nedelje/Beograd-ce-uskoro-biti-saobracajno-paralisan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *