Dan pre “najluđe noći” dok su trubači celog dana “ubijali” u Knez Mihajlovoj ulici (Beograd), nedaleko, u srcu Dorćola, Branka Parlić održala je popodnevni koncert u renomiranom “Parobrodu”. Bio je to Događaj Esencija Predanosti Novoj Muzici –  i pijanistkinje, i publike. Korzoportal na licu mesta.

DSCN1960

Branka Parlić u „Parobrodu“

Dilema da li će publika prihvatiti kasno popodnevni beogradski koncert Branke Parlić u šest sati, bila je nepotrebna, jer Pravi uglavnom uvek pronađu Prave. Branka Parlić za korzoportal kaže:

Program koji sam izvela 30. decembra na koncertu The Hours/ Sati u “Parobrodu”, izbor je iz mog repertoara koji negujem godinama. U pitanju su dela savremenih kompozitora Nove Muzike –  Filipa Glasa, Majkla Najmana, Jeruna van Vina, uz nezamenljivog Erika Satija, prethodnika, najavljivača Nove Muzike.

 DSCN1962

 Prvi put pred beogradskom publikom svirala sami tri nove numere iz čuvenog filma o životu Virdžinije Vulf  “The Hours” – Morning Passages, Escape i Choosing Life, uz već dobro poznatu istoimenu, završnu kompoziciju. Gotovo identičan program izvela sam u novembru u Londonu, na poziv Southbank centra. Namere mi je bila da ovim prednovogodišnjim koncertom, uz čaj nakon koncerta, na kratko zaustavim užurbanost i nervozu koja vlada ovih dana.

Ovo je čestitka korzoportala za 2016. Festina lente!

PROČITAJTE Iintervju-branka-parlic-nova-muzikasouthbankcentre.co.uk/whatson/branka-parlic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *