Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

SKC Fabrika u “Kineskoj četvrti” Novog Sada dragoceno je mesto susretanja, eksperimenata, stvaralaštva. Mlada umetnica Teodora Nenadov ovde je ostvarila prvu samostalnu izložbu “Razglednice vremena”. Korzoportal na licu mesta.

DSCN5953Teodora Nenadov, SKC Fabrika

Izložbu “Razglednice vremena” u SKC Fabrika čini desetak fotografija koje Teodora Nenadov stvara procesom kombinovanja duplih ekspozicija , zatim ih osvetljava na poleđini. Svetlost daje impresiju eteričnosti/nedokučivosti/večnosti. Njeno polje stvaralaštva je sećanje, odnosno antički grad, “ treća dimenzija, mistika, atmosfera, seta”, tako objašnjava svoj rad.

DSCN5961Izložba, SKC Fabrika

Zbog čega fotografija? Teodora Nenadov: “Fotografija me je okupirala verovatno zbog toga što više volim da stojim iza objektiva  i da posmatram, nego da budem u centru zbivanja”.

DSCN5960Izložba, SKC Fabrika

Teodora Nenadov završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, Odsek fotografije u klasi Ivane Tomanović. “Tada nisam ništa znala o svom budućem putu, kao što verujem da niko od akademaca ne zna kad završi bilo koji  fakultet. Tek kasnije počnete da pronalizite u sebi ono što ste načeli na studijama, onda shvatate šta želite, šta ne želite, na koji način možete da ostvarite zamisli, šta vas privlači… “

DSCN5984

Teodora Nenadov, izložba, SKC Fabrika

Biti umetnica u Srbiji. Teodora Nenadov: “Ako imate dovoljno ideja, želja, volje, podrške, onda možete biti srećni i zadovoljni. Ali nije lako u Srbiji. Teško živi slobodni umetnik, još teže ako ne voli eksponiranost koju podstiču mediji. Ipak, sve se to u kosmosu složi, ili… ne složi. Što se tiče moje budućnosti, sve je počelo spontano, stihijski, ali i trudom (osmeh). Meni ne predstavlja problem da se trudim i radim, ali nemam incijative ni dovoljno hrabrosti da prikažem svoj rad… Ako mi se svidi ovo večeras nadam se da ću nastaviti (osmeh).”

PROČITAJTE I: milanka-todic-fotografija-kao-umetnicko-delonajbolja-kic-fotografija-2izlozba-nina-todorovic-mapiranje-dekonstrukcijefoto-eksperiment-lazara-markovica

11+

Users who have LIKED this post:

  • avatar

One thought on “SKC Fabrika: Teodora Nenadov / Prvi koraci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *