Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Luka Stojanović i Sanja Anđelković, studenti novosadske Akademije umetnosti sa Katedre za Nove likovne medije “otvorili” su novi izlagački prostor Owl club, Novi Sad namenjen studentima ove Akademije. Korzoportal na licu mesta!

owl club

Owl club u Novom Sadu

Zbog čega Owl club Novi Sad?

Angažmanom i razmišljanjem o savremenom društvenom trenutku, Owl club je otvorio program izlagačke prakse ukome će organizovati samoostalne izložbe studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu. Izlagački program u Owl clubu zamišljen je kao mesto susreta najmlađe generacije umetnika sa ciljem da se ukaže na najnoviju produkciju, te da se kroz finansijsku i medijsku podršku omogući studentima realizacija individualnih i/ili kolektivnih projekata. Na ovaj način, stvara se platforma održive radne mogućnosti mladih umetnika i stvara se veći značaj na obostrano zadovoljstvo. Mladim umetnicima omogućena je produkcija i izvedba dosada nerealizovanih radova i iskorak izvan striktno institucionalnih galerija i umetničkih fakulteta, dok se klub-galerija u tom pogledu postavlja kao neformalni društveni i kulturni centar. Produkcija savremene umetnosti odnosi se na sve vidove umetničkog izražavanja u  slikarstvu, vajarstvu, grafici, fotografiji, dizajnu, videu, instalacijama…

luka stojanovic plakat

Izložba “Inflate” Luke Stojanovića je serija digitalnih printova i video animacija provučena kroz prizmu pop-kulture i jednog od negativnih aspekata naše savremenosti – izražene i prenaglašene estetske hirurgije. Propitujući odnos između medicinske etike i medijske estetike, izložba “Inflate” osvrće se na kritiku plastične hirurgije, promenu kulturnih identiteta i popularne “folk”-kulture.

luka stojanovic_inflate 03

Luka Stojanović

Polno nedefinisana, šablonska i napumpana (eng. to inflate) tela postavljaju se u virtuelne, 3D renderovane prostore koje oponašaju atmosferu Hoknijevih (David Hockney) platna. Međutim, za razliku od Hoknijevih prikaza osunčanih suburbanih američkih vila u kojem se predstavlja svakodnevica kalifornijskog društva, otmene vile, dvorišta i bazeni na našim prostorima predstavljaju prikaz luksuza koji se najčešće povezuje sa izvođenjem medijskog spektakla. Na taj način, depersonalizovana i naduvana virtuelna tela dovode se u korespodenciju sa prenaglašenim i šarenim dušecima, gumenim bananama, stilskim eklekticizmom novoizgrađenih vila i megalomanskim bazenima.
sanja andjelkovic_plakat

 

“Beleške o komunikaciji Sanje Anđelković predstavljaju dokumentarno-crtački rad u tehnici akvarela, koji za fokus uzima dodir, pogled, glas – gest! Kao nagoveštaj vremena i svakodnevice slučajnih prolaznika. Pomalo ironično, nastoji da objasni komunikaciju kroz vizualizaciju ne-komunikacije. Predložak za izradu rada uzima prethodno pročitane spise Ludviga Vitgenštajna o estetici, znakovnog jezika, antropološke arhetipe ljudskog ponašanja, sociološko / političke pripadnosti određenoj kulturi i ulazi u domen subjektivnog čulnog iskustava posmatrača.

 

sanja andjelkovic_beleske o komunikaciji 03

Sanja Anđelković

Owl club Novi Sad ima još ideja, poziva, planiran je i konkurs za izlaganje i produkciju umetničkih projekata za studente Akademije umetnosti u Novom Sadu.

PROČITAJTE Idejmijan-herst-u-novom-sadunatasa-teofilovic-svet-digitalne-umetnosti-i-animacijenagrada-lazar-trifunovic-sanji-kojic-mladenovfoto-esej-56-oktobarski-salon-beogradmarijana-kolaric-17-bijenale-umetnosti-pancevahttp://korzoportal.civcic.com/mirko-lazovic-nova-umetnosthttp://korzoportal.civcic.com/sok-zadruga-izlagacki-praktikum

 

 

0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *