Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Molijer, francuski pisac, reditelj, glumac  podsmevao se životu i smrti. Njegova bezvremena, do danas inspirativna dela su Tvrdica, Mizantrop, Tartif, Don Žuan. U okviru manifestacije Molijerovi dani“ koje organizuje Francuski institut u Beogradu, u nekoliko gradova Srbije od 15. do 19. maja 2017. gostuju francuski romansijeri. Moto je – Identitet u pokretu.

JM-visuel(HD)

Ove sedmice Francuski institut ugostiće istaknute francuske romansijere koji će govoriti o identitetima u pokretu, o našem odnosu prema drugom, o savremenom francuskom društvu: Nataša Apana, Majlis de Kerangal, Sedrik Gra, Nina Jaržekov, Filip Klodel. Mesta susreta su u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Subotici

Ovi književni susreti su takođe prilika da se istakne značaj koji  Francuski institut (Pariz, Beograd) i Francuski nacionalni centar za knjigu (CNL, Pariz) pridaju objavljivanju prevoda sa francuskog na srpski jezik. Protekle godine podržano je više od 40 naslova, posebno onih izdavača koji poklanjaju poverenje mladim i angažovanim autorima.

I ove godine biće dodeljena Gonkurovu nagradu studenata Srbije koja obuhvata studente sa katedri  za francuski jezik u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, a glasaće za jedan od četiri romana iz selekcije Gonkurove nagrade 2016.

molijer

Foto: Vikipedija

Molijer, francuski pisac, reditelj, glumac podsmevao se životu i smrti. Njegova bezvremena, do danas inspirativna dela su Tvrdica, Mizantrop, Tartif, Don Žuan.

PROČITAJTE I: rolan-bart-stogodisnjicabeogradska-nedelja-arhitekture-i-francuska-arhitekturamark-ribu-fotografije-u-beogradumesec-frankofonije-u-srbiji

2+

Users who have LIKED this post:

  • avatar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *