Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Novosadski radio dvojac Daško (Daško Milinović) i Mlađa (Mladen Urdarević) već nekoliko godina stvara na ovom mediju voditeljski jutarnji program povremeno menjajući frekvencije i nazive svojih emisija, možda da bi zavarali trag da li su Novom Sadu ili Beogradu. Od novembra 2016. godine pokrenuli su sopstveni internet radio „Alarm“, koji finansiraju slušaoci, pošto im nije obnovljen ugovor u RTV-u, odnosno u „O Radiju“ gde su vodili istoimeni Jutarnji program. Govore u jednom glasu za korzoportal. Foto: FB Daško i Mlađa.

15972583_2065322687027984_1901373443413183309_o

Na sajtu “Hej ho, let’s go” čiji sadržaj stvaraju Daško i Mlađa promovišući svoj internet radio i jutarnju emisiju „Alarm“ od 7 do 10 piše, između ostalog… Trudićemo se da svako jutro učinimo manje groznim, a onima koji nas prate na podcastu, jer imaju bolji život, bez jutarnjeg ustajanja, da ulepšamo dan ili noć. Bez cenzure, bez ičijih pritisaka. Odgovaramo samo sopstvenoj savesti, ukusu i vama. Radio kakav smo oduvek želeli. Sa ambicijom da ovo mesto na netu postane stecište svih slobodnomislećih ljudi koji imaju šta da kažu”… Slede pitanja korzoportala na koje odgovaraju jednoglasno, u duetu, Daško i Mlađa.

Vaš put od radija (raznih) do internet radija. Zbog čega radio internet?

Tamo je još jedino ostalo malo mesta. Sloboda se povukla na rezervni položaj i mi smo krenuli za njom. Dok se ne vrati da predvodi narod na barikadama, ponovo…

Imate verne sledbenike/slušaoce. Oni su vam pomogli i u ovom internet poduhvatu!

Da, ovo je projekat koji se u potpunosti oslanja na slušaoce. Prvo je krenulo kao nužda, a ubrzo smo shvatili da tako najviše i ima smisla. Još uvek smo prijatno iznenađeni podrškom i trudimo se da svaki dinar uložen u nas, odnosno u “Alarm” koj kreiramo, stvaramo svakog dana od 7 do 10 bude dobra investicija.

1965673_1716394401920816_7354710615779853296_o

Kako fizički izgleda ALARM  internet radio – oprema, prostor, mesto?

Izgleda ponajviše kao garsonjera u potkrovlju  novogradnje. Verovatno zbog toga što to i jeste. Volimo da mislimo da je kudikamo luksuznije i sa više enterijerskog ukusa makar od Radio Buce. Tri kompjutera, mikseta, mikrofoni i Mlađino smeće sa Najlona. Platio ga je!

Kako se pripremate za emisiju? Šta čitate, dogovarate li se o temi jutra?

Kupimo novine i malo pregledamo info-portale, gledamo TV. Ništa posebno. Naš desetočlani tim saradnika i pisaca je na odmoru od marta 2011. (ovu opasku ne shvatajte ozbiljno, prim. korzoportal).

Sada ste sami sebi urednici. Prednosti/nedostaci toga?

Urednici smo uvek i bili, u smislu da nam niko nikada nije nešto branio ili potencirao. Ali, da, sad smo sami svoje gazde. Tu naša gvozdena samodisciplina dolazi do izražaja kao nikad do sad. Osećaj je bolji od seksa sa teglom Nutelle!

 Ko je lektor od vas dvojice? Ko brine da ne kažete „kući sam“ ili „odmaram“? To su važne stvari, jer vas slušaju mladi, pa možete da utičete na njih.

 Živ je program pa tu nema mnogo lekture. Ne možemo da se ispravljamo mnogo. Obojica se trudimo da delujemo elokventno i tačno, koliko je to sabajle moguće.

13063071_1909685135925074_4281710101879861801_o

Kakva muzika prati vaše emisije? Muzika je stav, zar ne i važan deo vaših emisija?

Ovde kao “petokraka u tunelu, usred mraka”, sija naša samostalnost. Tu se najviše vidi da smo svoji na svome. Uglavnom gitarska muzika. Pesme koje nešto poručuju. Besmislene, repetitivne tctctctc dens majmunarije prepuštamo ostalim stanicama i ispostavama…

Šta ste slušali na EXIT-u 2017?

Killers, Jesus and Mary Chain, Damned, Ratos De Porao, Angelic Upstarts, Wonk Unit i Discharge.

Vaša tema je gradski život u svim njegovim bojama/nijansama. Šta mislite o Novom Sadu kao Evropskoj prestonici kulture 2021? Učestvujete li u tom projektu? 

Ne učestvujemo. Niti nas zovu, niti nam se pača u to džinovsko džibersko pranje love. Jadna li je Evropa kojoj je ovakav Novi Sad prestonica bilo čega. Sačuvajmo ovo malo organizovane kulturne infrastrukture i umetnosti od SNS džibera i njihovih satrapa u stalnom nadiranju.

Kako biste preporučili vaš ALARM? Zbog čega da slušamo ALARM?

Svakodnevna doza informacija koju su dvojica neustrašivih (Daško i Mlađa, prim.korzoportal) i  hronično neispavanih junaka već propustili kroz sebe da vi ne biste doživeli trovanje. A smešno sve! I kad nije.

https://soundcloud.com/daskoimladja

PROČITAJTE I: intervju-mlada-i-daskouzbudilnikprvi-novosadski-stand-duplexodliv-mozgova-iz-srbijeintervju-milica-nikolic-put-u-svetnatasa-saric-protiv-modnog-kicazvezdana-stojmirovic-profesija-dizajnermiodrag-peric-misa-vajar-the-lonely

 

25+

Users who have LIKED this post:

  • avatar
  • avatar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *