Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

David Gilmour, gitarista i pevač grupe Pink Floyd, koji dvadeset godina nakon raspada grupe gradi solo karijeru, odlučio je da podeli utiske i doživljaje sa poslednje Rattle That Lock turneje sa muzičkom i filmskom publikom. To je bilo moguće samo tokom jedne čarobne bioskopske večeri, u sredu 13. septembra 2017, u kino-teatrima u celom svetu. Zavisno od vremenske zone, ljubitelji muzike ovog izvanrednog gitariste i muzičara mogli su od 20 časova da pogledaju film David Gilmour, Live at Pompeii, u vrhunskoj audio-vizuelnoj tehnici koja je reprodukovana u visoko-kvalitetnim bioskopskim dvoranama u svetu. U Srbiji je u ovom spektaklu uživala publika u CineStar bioskopima u Pančevu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

Najava filma David Gilmour Live at Pompeii

David Gilmour i njegov bend su tokom 2015 i 2016. promovisali album Rattle That Lock na istoimenoj turneji, gostujući u najlepšim koncertnim i pozorišnim salama i antičkim teatrima u svetu. U amfiteatru u Pompeii su održali koncert 8. jula 2016, 45 godina nakon poznatog koncerta Pink Floyd Live at Pompeii iz 1972. godine. Oba koncerta su jedini muzičko-scenski događaji koji su održani u ovom istorijskom prostoru, od tragedije Pompeje u 1. veku. Za razliku od ove arene, pulska arena se decenijama koristi za različite filmske i muzičke spektakle i Gilmour je u njoj svirao 12. septembra 2015.

David Gilmuor u pulskoj Areni septembra 2015

Muzički filmovi ulaze u polje ravnopravnog filmsko-muzičkog žanra, a tome najviše doprinosi vrhunska audio-vizuelna tehnologija, koja omogućava doživljaj gotovo isti kao na koncertu. Nikada to neće biti isto, ali se približava. U Beogradu se ovog septembra održava Festival muzičkog filma Paralelne vizije. Muzički film je lako downloadovati i gledati ga kod kuće. Potrebno je samo nešto voleti i to je danas lako dostupno.

4+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *