Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

U Ečki, kod Zrenjanina od 29. juna do 3. jula 2017. održavaju se  38. Susreti akvarelista u Likovnoj koloniji Ečka na kojoj učestvuju četiri umetnika i jedna umetnička grupa. Ova, među umetnicima i poznavaocima savremene umetnosti visoko rangirana kolonija, proširila je pre nekoliko godina polazište od  tehnike akvarela na sve tehnike koje u fokusu imaju vodu. Kustoskinja je Slavica Popov iz Galerije savremene umetnosti Zrenjanin.

pozivnica 38 susret akvarelista

Na 38. Susret akvarelista pozvani su Lidija Delić, Goran Despotovski, Milorad Mladenović, Olivera Parlić i umetnička grupa diSTRUKTURA. Budući da monodisciplinarnost zna da ograničava, umetnici će kombinovati ovu tehniku ili neke njene osobine sa medijima koji su zastupljeni u njihovom radu. Takođe, pozvani umetnici će kroz rad kao temu razmatrati vodu, ali i sam medij akvarela.

Izložba radova umetnika sa 38. Susreta akvarelista zakazana je za 11. septembar 2017. u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

PROČITAJTE I: umetnicka-kolonija-ecka-slika-201637-umetnicka-kolonija-ecka-izlozbahttp://korzoportal.civcic.com/susret-akvarelista-ecka-umetnici-pricajukultura-secanja-umetnicka-kolonija-ecka-60-godinaizlozba-selman-trtovac-spiritus-movensnova-knjiga-stripa-aleksandar-zografsavremena-galerija-zrenjanin-orlovat-photo-secession

1+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *